donderdag 25 april 2013

EEN RECEPT VOOR EMANCIPATIE

Mannen en vrouwen hebben een gelijke verantwoordelijkheid in de samenleving.
Dat houdt in, dat zowel mannen als vrouwen economisch onafhankelijk van elkaar behoren te zijn, dan krijgt een ieder de kans om zich te ontwikkelen naar eigen vermogen.
Afrekenen met slachtofferrollen, geroddel, de ander de schuld geven, zielig zijn, de broek aan hebben thuis, gooi dit op de mesthoop en ga aan de slag zonder te zeuren.

Zal ik het doen, of zal ik het niet doen....

En waarom zou een ieder een topfunctie moeten begeren? Flauwekul.
De vrouwen, die werkelijk de top willen bereiken, bereiken die toch wel met of zonder glazen plafond.
Werk aan jezelf, niet alleen door middel van studie, maar werk net zo hard aan (zelf)reflectie met behoud van je humor. Kijk wat je sterke kanten zijn en maak die punten tot je basis, weet je zwakke punten en maak een plan om jezelf daarin te leren kennen, accepteer ze en werk eraan, punt voor punt. Geef jezelf ook daarvoor de tijd en de ruimte, want alles hoeft niet meteen opgelost te worden.

Wat je beloning is?
Zelfontwikkeling, zelfvertrouwen, let wel arrogantie past niet in dit plaatje, maar wel mildheid en consequent zijn. Zeker je doet er je hele leven over, misschien wel veertig jaar. Maar so what, dan heb je ook wat en heb je je leven niet verklungeld. Integendeel, je hebt er uitgehaald wat er in zat.

En weet je wat? Dan is de emancipatie zowel van mannen als van vrouwen voltooid.
Mooi, toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten