woensdag 6 februari 2013

HET SCHARNIERPUNT (de droom van Anna)

Anna droomt, dat David in het ziekenhuis ligt en ze wil hem graag bezoeken. Op de één of andere manier krijgt ze het voor elkaar om buiten het bezoekuur om David te zien en te spreken.

Als ze arriveert in de kamer waar David ligt, slaapt hij en voorzichtig gaat ze op de vensterbank zitten en kijkt naar hem.
Na verloop van tijd slaat hij zijn ogen op en is blij verrast, dat ze er is.
Maar al snel laat hij haar op een belerende toon weten, dat hij niet beschikbaar is,
voor de zoveelste keer en Anna zucht eens diep, maar David is nog niet uitgesproken en zegt, dat ze een andere man moet kiezen, iemand, die vrij is.
Moeder aarde wijst de weg.
Anna wil eerst tegenspreken, maar ineens slaat haar stemming om en ze antwoordt hem, dat dit goed is. Ze zal het een kans geven.

En omdat in een droom alles mogelijk is, verwijst David haar naar een andere kamer, waar een man ligt, die beschikbaar is. Ze wuift naar David en gaat op zoek en ze vindt vrijwel meteen de betreffende man.
Ze beginnen te praten en na verloop van tijd krijgen ze een relatie, ze beleeft ook een paar magische momenten met hem, maar als ze naast zijn bed zit en nadenkt, of dit het is wat ze wil, komt ze tot het inzicht, dat deze man maar een klein stukje van haar hart bezit. En ze denkt: ‘nee, dit is te weinig voor een relatie. Ik heb behoefte aan een intensief, diep contact en deze man raakt mijn ziel niet.’
En ze neemt afscheid.

Nou moet ze natuurlijk naar David terug om hem te vertellen, dat het experiment niet gelukt is en daar ziet Anna verschrikkelijk tegenop, want ze denkt, dat hij meteen zal gaan zeuren en haar weer weg zal sturen om weer iemand anders te zoeken.
Ze heeft er genoeg van, maar ze vindt toch, dat David het recht heeft om te weten wat er werkelijk gebeurd is en dan moet ze zijn jeremiade maar over zich heen laten komen.
Maar ze zal hem vertellen, dat ze zelf wel kan beslissen wat ze wel en niet wil. Punt uit.

Aldus gewapend gaat ze de ziekenhuiskamer binnen van David en vertelt hem, dat ze een paar magische momenten met de betreffende man heeft beleefd, maar dat dit haar niet voldoende is voor een relatie. ‘Ik heb afscheid genomen, zegt Anna en nu neem ik ook afscheid van jou.’

En dan gebeurt er iets, wat ze nooit verwacht heeft.
In plaats van David, ligt Anna nu in het ziekenhuisbed en zit David naast haar.
Hij buigt zich over haar heen en kust haar intensief, liefdevol en teder en dan voelt ze, dat David van haar houdt.
En daarmee eindigt de droom en dit verhaal.

Er volgen binnenkort twee artikelen over dromen.
Het eerste artikel gaat over de betekenisniveaus en het tweede laat dromen in historisch perspectief zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten